Cambodja

Cambodja 300x300Cambodja behoort tot de meest adembenemende en mystieke landen van Zuidoost-Azië. Cambodja is een ideale bestemming voor backpackers en individuele reizigers, maar ook voor liefhebbers van groepsreizen is het vriendelijke koninkrijk een prachtige bestemming.

Cambodja is natuurlijk bekend van de indrukwekkende Killing Fields, de Tuol Sleng gevangenis in Phnom Pen en het prachtige Angkor, maar het land van de Khmer heeft reizigers zoveel meer te bieden. Denk ondermeer aan de prachtige gebieden rondom de Mekong rivier, de authentieke dorpen tussen de vele rijstvelden, de mooie stad Battambang, de stranden van Sihanoukville op Kep, of de drijvende dorpen in het Tonlé Sapmeer. Cambodja is sfeervol en fascinerend en op de meeste plekken nog niet ontdekt door het massatoerisme.

Neem ook goed je tijd in de hoofdstad Phnom Penh en verken de stad te voet of in een tuk tuk en bezoek het nationaal museum, de bruisende Sisowath Quay boulevard, de markten en het koninklijk paleis. Liefhebbers van cultuur kunnen zich dagenlang tegoed doen tussen de ontelbare tempels van het adembenemende Angkor, welke samen met het beroemde tempelcomplex Angkor Wat een zeer indrukwekkende beleving is. Het gootste deel van de bevolking is zeer arm, maar je zal als reiziger zelden zo’n vriendelijke en gastvrije bevolking als de Cambodjanen ontmoeten!

Cambodja cijfers & feiten:

Het koninkrijk Cambodja heeft een oppervlakte van 181.035 km². In het zuiden heeft Cambodja een kustlijn van ongeveer 441 kilometer aan de Golf van Thailand. Behalve in het zuidoosten worden alle grenzen van Cambodja gevormd door lage gebergtes. Binnen deze grenzen ligt een grote laagvlakte die het hart van Cambodja vormt.

Top reis aanbieders Cambodja

foxlogo shoestringlogo nrvlogo kuonilogo riksjalogo koningaaplogo vanverrelogo tunafishlogo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright 2008 - 2017 | Alle Verre Reizen