Mexico

Mexico 300x300Mexico is een prachtige veelzijdige bestemming en voor veel reizigers de eerste ontmoeting met Latijns-Amerika. Mexico is zeer divers en is ideaal voor individuele en avontuurlijke reizigers, liefhebbers van groepsreizen en zeer geliefd bij strandgangers.

Mexico is bekend vanwege de tortilla’s en de tequila, maar ook vanwege de rijke historie, de prachtige tempelcomplexen en de vrolijk gekleurde koloniale steden. Mexico is ideaal voor individueel reizen, wat door het goed georganiseerde en betaalbare openbaar vervoer erg populair is bij backpackers. Het land is voor een groot deel nog zeer authentiek, wat vooral in de vele koloniale steden en de typisch Indiaanse gebieden tot uiting komt. Naast het authentieke Mexico is het land ook zeer modern, wat vooral in de grote steden tot uiting komt.

Mexico is een schitterende diverse bestemming en zal zelfs de meest verwende reiziger betoveren. Je krijgt tijdens een reis door Mexico diverse indrukken van het land. Denk daarbij aan de vele pre-columbiaanse tempels en piramides in het zuidelijke en centrale deel van het land, of aan de overweldigende natuurgebieden in het noorden. Maar ook tijdens een verblijf op de fotogenieke stranden aan de Caribische kust of aan de prachtige west- en zuidkusten zal Mexico je snel betoveren. Geniet van de heerlijke keuken, welke een bezoek aan dit kleurrijke land helemaal afmaakt.

Mexico Cijfers & Feiten

Mexico grenst in het noorden aan de USA, in het noordwesten aan de Golf van Californië, in het westen aan de Grote Oceaan, in het zuiden aan Belize en Guatemala en in het oosten aan de Golf van Mexico en het Caribische Gebied. Het landschap is enorm gevarieerd, want er is woestijn, tropische jungle, hooggebergte en moerassen. Meer dan de helft van het land ligt op een hoogte van meer dan 1000m. Het Centrale deel van Mexico bestaat uit een plateau met een noordelijk en een zuidelijk gebied.

Alle aanbieders van reizen naar Mexico:

foxlogo shoestringlogo nrvlogo kuonilogo riksjalogo koningaaplogo tunafishlogo