Thailand

Thailand 300x300Thailand is een prachtige bestemming en voor veel reizigers de eerste echte verre bestemming. Thailand is zeer divers en is ideaal voor individuele en avontuurlijke reizigers, liefhebbers van groepsreizen en liefhebbers van strandvakanties.

Thailand is bekend als “het land van de glimlach” en is al jaren de populairste bestemming van Zuid-Oost-Azië. Thailand is ideaal voor individueel reizen en is vooral door het prijsniveau erg populair bij backpackers. Het land is voor een groot deel nog zeer authentiek, wat vooral in de vele tempels, altaren en monniken tot uiting komt. Het land is tevens zeer modern, wat Bangkok en andere grote Thaise steden tot een interessante bestemming voor reizigers maken.

Thailand is een schitterende tropische bestemming en zal zelfs de meest verwende reiziger betoveren. Je krijgt tijdens een reis door Thailand diverse indrukken, denk daarbij aan de vele serene boeddhistische tempels in de steden, of aan de geweldige meerdaagse jungle trekkings in het prachtige noorden en tijdens je verblijf op de overweldigend mooie stranden in het zuiden. Maak ook een tocht op de rug van een olifant, maak een fietstocht in de buitenwijken van Bangkok en breng per boot een bezoek aan de River Kwai.

Thailand Cijfers & Feiten

De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is “Prathet Thai”, waarbij Prathet land betekent en het woord Thai vrij betekent. Thailand betekent dus letterlijk “vrij land”. Thailand wordt in het oosten begrensd door Laos en Cambodja, in het westen door Myanmar en de Andamanse Zee, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee.

Alle aanbieders van reizen naar Thailand:

foxlogo shoestringlogo nrvlogo kuonilogo riksjalogo koningaaplogo vanverrelogo tunafishlogo