10 x Kenia & Tanzania in beeld

10 x Kenia & Tanzania in beeld

In Kenia en Tanzania vind je Afrika op z’n best: kuddes olifanten en troepen leeuwen die over de savanne trekken, comfortabele tented camps waar je wakker wordt van knorrende nijlpaarden en afsluiten op een knalwit strand onder een palmboom. Omdat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, tonen we je hier graag de hoogtepunten van onze Kenia en Tanzania-reis.

Tien keer Kenia & Tanzania in beeld

1 – Olifanten spotten in de Masai Mara

De Masai Mara is het bekendste wildpark van Kenia en je spot er met gemak leeuwen, olifanten, giraffen en tig andere diersoorten. Per minibus met open dak speur je de savanne af op zoek naar verscholen wild. (zie foto boven)

2 – Comfortabel kamperen in de bush

Slapen doe je natuurlijk in stijl: in een comfortabel tented camp, waar je ’s nachts luistert naar de dieren in de Afrikaanse nacht en tegelijkertijd wel kunt genieten van wat comfort, zoals een echt tweepersoonsbed en eigen douche en wc in je tent.

Kenia en Tanzania kamperen bush

3 – Een tapijt van flamingo’s in Lake Nakuru

In het nationale park Lake Nakuru ga je op zoek naar de zeldzame witte en zwarte neushoorn. Een stuk makkelijker te spotten zijn de duizenden flamingo’s die aan het meer leven en daar een knalroze tapijt van vogels vormen.

Kenia en Tanzania flamingo

4 – Leer boogschieten met de Masai

Aan de rand van de Masai Mara staat een bijzonder kampement: het Maji Moto Eco Camp. Hier runnen leden van de Masai-stam een kamp voor toeristen, waar je een kijkje kunt nemen in hun bestaan, deelneemt aan het lokale leven in het dorp en bijvoorbeeld leert boogschieten.

Kenia en Tanzania boogschieten

5 – De Grote Trek van de gnoes

Hét grootste spektakel op de savanne is de Grote Trek van de gnoes die jaarlijks plaatsvindt rond juli en augustus. Honderdduizenden gnoes trekken van de droge vlaktes van de Serengeti in Tanzania naar de groene Masai Mara in Kenia, waarbij ze onderweg rivieren vol krokodillen trotseren.

Kenia en Tanzania wildlife

6 – Afrikaanse boutiquehotels

Naast tented camps vind je in Kenia en Tanzania ook een boel stijlvolle boutiquehotels. Versierd met houtsnijwerk, dierenhuiden en natuurlijke materialen en van alle gemakken voorzien. Vooral aan de kust, bij Mombasa in Kenia of op het eiland Zanzibar bij Tanzania, vind je prachtige hotels in Afrikaanse stijl.

Kenia en Tanzania onderkomen

7 – Op de trappers door Tanzaniaanse dorpjes

Een keer iets anders dan op pad per safaritruck: stap op de fiets en verken het platteland rondom de bergtop van de Kilimanjaro. Je rijdt pal door het leven van alledag, stopt onderweg in dorpen voor een vullende lunch en kampeert ’s avonds in de achtertuin van een lokale boer.

8 – Knorrende nijlpaarden aan Lake Baringo

In het noorden van Kenia ligt Lake Baringo, een plek die maar weinig toeristen bezoeken. Hier slaap je in een safaritent aan de oever, terwijl buiten de nijlpaarden voor je deur lopen te plonzen en knorren. Maak vooral ook een boottochtje over het meer, waarbij je de nijlpaarden ziet rondwandelen tussen tientallen krokodillen.

Kenia en Tanzania nijlpaarden

9 – Uitzicht over de Ngorongorokrater

Naast de steppes van de Serengeti kent Tanzania nog een ander geweldig wildpark: de Ngorongorokrater. Slaap op de rand van de krater en word wakker met een fenomenaal uitzicht over de knalgroene vruchtbare vlakte vol wildlife die zich onder je uitstrekt.

Kenia en Tanzania bushcamp

10 – Relaxen in stijl op Zanzibar

De perfecte plek om al je belevenissen te verwerken en even bij te komen, voordat je terug naar huis vliegt. Op Zanzibar mag alles en moet niks. Lees eindelijk dat boek uit, luier aan het zwembad of maak een boottocht per traditionele dhow.

Kenia en Tanzania strand

Bovenstaande foto’s zijn geselecteerd door Edith Huntink van Kenia en Tanzania online, onderdeel van Riksja Travel. Zin gekregen in je eigen Afrika-reis? Bij Kenia en Tanzania online stel je je eigen, individuele reis samen aan de hand van bouwstenen. Of kies voor een individuele rondreis, waar al voor je gepuzzeld is. De reisspecialisten kennen Afrika zelf goed. Als je je wensen doorgeeft, stellen ze een reis op maat samen.