4 tips om je grenzen te verleggen in Peru

Et reque graece

4 tips om je grenzen te verleggen in Peru

Peru is een land van extremen: van zandduinen aan de kust tot de hoge toppen van de Andes, van de stomende Amazonejungle tot besneeuwde hoogvlaktes en van traditionele indianendorpen tot wereldstad Lima. Wie uit is op avontuur, komt in Peru goed aan zijn trekken. De reisspecialisten van Peru online nemen je mee naar vier plekken waar je je grens kunt opzoeken en misschien zelfs kunt verleggen.

1. Meerdaagse trekking naar Machu Picchu

Hét hoogtepunt van vrijwel elke Peru-reis is een bezoek aan de oude Incastad Machu Picchu. Zelfs tijdens je reis blijf je aftellen tot de dag dat je deze mysterieuze ruïne uit de mist ziet opdoemen. Je kunt er per trein en bus naartoe, maar ben je wel in voor een uitdaging, kies dan voor een van de vele meerdaagse trektochten. Kampeerspullen mee, wandelstokken paraat, groepje van wandelaars en dragers compleet en gáán. Pittig en vermoeiend? Ja, zeker. Maar het gevoel dat je hebt als je na vier dagen in de vroege ochtend de Zonnepoort van Machu Picchu bereikt, maakt het ’t meer dan waard.

Inca

2. Sandboarden en buggyrijden in de oase van Huacachina

In het zuidwesten van Peru ligt de verrassende plaats Huacachina. Het laat een heel ander soort Peru zien dan wat je je bij het land voorstelt: geen gebergtes, indianenmarkten of junglegebieden, maar een woestijn met enorme zandduinen. Huacachina is een oasedorp waar het barst van de leuke outdoormogelijkheden. Hier kun je sandboarden (snowboarden, maar dan over zand) of buggyrijden over de duinen. Kleine tip: houd je mond dicht, want je blijft nog urenlang knarsetanden met al dat zand …

boarden

3. Besneeuwde toppen en gletsjermeren van Huaraz

Ben je een enthousiaste wandelaar en in goede fysieke conditie? Plan dan een bezoek aan de Cordillera Blanca in het noorden van Peru. Vanuit Lima rijdt de bus je er in ongeveer zeven uur naartoe. Je vindt er een oorspronkelijk stukje Peru met kilometershoge besneeuwde bergtoppen en ijskoude gletsjermeren. Hoogtepunt is Laguna 69, een onvoorstelbaar helderblauw meer aan de voet van de imposante bergtop Chacraraju die meer dan zes kilometer hoog is.

Inca

4. Steek de grens over: combineer Peru met Bolivia

Wil je letterlijk je grens verleggen, combineer je reis door Peru dan met een bezoek aan Bolivia. Dit buurland herbergt een van de mooiste natuurlijke landschappen van Zuid-Amerika: de salar van Uyuni. Deze uitgestrekte witte zoutvlakte is zo groot als de provincie Utrecht en is een must-do als je naar Bolivia gaat. In de omgeving vind je landschappen met bergtoppen, geisers, lagunes en kuddes vicuña’s (familie van de lama). Per 4WD kun je de regio verkennen en ’s nachts slaap je in een hotel dat volledig gemaakt is van zout. Bijzonder, toch? (zie kopfoto)

Deze tips zijn afkomstig van de experts van Peru online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. De reisfanaten hebben zelf veel gereisd door Peru en Bolivia en helpen je graag bij het samenstellen van je eigen reis. Je reist met Peru online van koloniale steden naar de Andesbergen en kunt onderweg kennis maken met de lokale bevolking. Je slaapt altijd afwisselend, van centrale patiohotels en kleinschalige guesthouses tot junglelodges.