4x de wow-factor op reis

4x de wow-factor op reis

Als wij op reis zijn, willen we onze horizon verbreden en nieuwe ervaringen opdoen. Niet standaard, zoals de massa, maar naar bijzondere plekken die alleen de insiders kennen en het eigenwijs net even anders doen. Wij kennen de achterafstraatjes en mooiste plekken en delen onze favoriete wow-factor op reis items graag met je.

Vier wow-factor op reis items

Zodat je je eigen persoonlijke reis kunt maken, waarbij je na terugkomst ook echt iets te vertellen hebt. Hierbij delen wij onze tips voor wereldse plekken met de ‘wow-factor’.

#1 Raften op de Río Pacuare in Turrialba, Costa Rica

Costa Rica is een echte outdoorbestemming en ideaal voor liefhebbers van natuur en avontuur. De Río Pacuare ligt middenin het oerwoud en is een geweldige plek om te raften. ’s Ochtends neem je je zwemvest en helm in ontvangst. Na de instructie ga je raften over de Pacuare-rivier met zo’n twintig stroomversnellingen. Pure adrenaline! Onderweg spot je papegaaien, toekans, herten aapjes en veel verschillende vlinders. Perfecte combinatie.

rafting costa rica

#2 Achterop een Vespa door Saigon, Vietnam

Ho Chi Minh City, de economische hoofdstad van Vietnam wordt in de volksmond nog steeds Saigon genoemd. De stad is hectisch, hip en happening. Met 9 miljoen inwoners, meer dan 5 miljoen motorfietsen en Frans koloniale gebouwen die in de schaduw staan van glimmende wolkenkrabbers. Een gave tour om in Saigon te doen is ‘s avonds per Vespa de stad verkennen. Stap achterop een vintage scooter en cruise samen met je privé-gids langs de lokale hotspots van Saigon. Je stopt bij restaurantjes met typisch Zuid-Vietnamese hapjes, waar onder andere schaaldieren en kikkerbilletjes op het menu staan. Ook ga je naar verschillende café’s waar livemuziek wordt gespeeld. Welkom in het lokale leven van Saigon.

Vespa ride vietnam

#3 Snorkeltrip met je eigen longtailboot, Thailand

In het zuiden van Thailand vind je paradijselijke eilandjes. En wat is er nou leuker dan tussen twee eilanden je eigen Robinson Crusoë-avontuur beleven? Trek er met een privélongtailboot op uit en verken verlaten baaien en stranden tussen Koh Hai en Koh Mook. ’s Middags brengt de boot je naar de ingang van de beroemde Emerald Cave. Bij laag water zwem of snorkel je door de tunnel naar een klein paradijs. Zo kom je bij een verborgen lagune aan de binnenkant van het tropische eiland terecht. Een must-see voor wie naar Koh Mook gaat. (zie kopfoto)

#4 Duiken met witte haaien in Gansbaai, Zuid-Afrika

Gansbaai is de beste plek in Zuid-Afrika om te duiken met witte haaien. Het ligt op 1,5 uur rijden van Kaapstad, goed te combineren dus. Je krijgt een korte presentatie van een marinebioloog en stapt daarna met de benodigde duikmaterialen op de boot. Na een half uur varen wordt er een reukspoor gelegd en meestal vrij snel daarna zie je de eerste Great White. Spring in de kooi en zie dit enorme beest in zijn eigen habitat. Wow, het ontbrak ons toch wel even aan adem toen een gigantische witte haai recht op onze kooi af kwam zwemmen en pas op het allerlaatste moment afboog…!

Zuid-Afrika duiken met haaien

Waar de wow-factor op reis?

Dit artikel is geschreven door Edith Huntink van Travel Tweaker. Reisorganisatie Travel Tweaker biedt comfortabel avontuur voor levensgenieters. Snel en makkelijk je verre reis boeken. Eerlijk, no-nonsense en zonder gedoe. Je kiest een rondreis en ‘tweakt’ deze gemakkelijk zelf, zodat je precies die reis maakt die jij wilt.