4x grenzen opzoeken in Indonesië

4x grenzen opzoeken in Indonesië

Indonesië behoort tot het grootste eilandenrijk ter wereld. Tussen de koloniale gevels op Java vind je sporen van het verleden. Ouderen spreken sporadisch Nederlands en op sommige plaatsen lijkt het alsof de tijd even heeft stil gestaan. Dampende vulkanen en uitgestrekte rijstvelden, eilanden waar nog geen auto heeft gereden en lokale bevolking zich enkel verplaatst met paard en wagen of te voet. Geuren van Indonesische gerechten komen je tegemoet wanneer je door de straten slentert, je zintuigen worden voortdurend geprikkeld.

Indonesië, het land kent werkelijk geen grenzen. Maar…, grenzen stellen wij ook graag op de proef. Vier uitdagingen; hoeveel durf jij er aan?

Uitdaging: 4x jouw grenzen opzoeken in Indonesië

Uitdaging #1: Trotseer de Rinjani vulkaan

Avonturiers en sportievelingen zijn hier op de juiste plek. Ga jij de uitdaging aan om de top van de Rinjani vulkaan op het eiland Lombok te bereiken? Na een lange dag klimmen bereik je de kraterrand van de vulkaan waar je slaapt in je eigen koepeltent. Rond 2 uur ’s nachts kruip je de tent uit voor de laatste klim, je wilt de zonsopkomst vanaf de top niet missen. De zware tocht wordt beloond door een overweldigend uitzicht. Onderweg naar de top van de vulkaan ontspan je in één van de warmwaterbronnen.. Hoe één met de natuur wil je worden? Tip: zorg voor warme kleding, want ’s nachts kan het koud zijn in je tent.

Rinjani Vulkaan

Uitdaging #2: Geef je over aan de magie van Bali

Op Bali vind je in de groene vallei van Sidemen de ideale plek voor een zorgeloze zenbeleving. Sidemen is een slaperig dorp in het binnenland van Bali, waar in de verte de Agung vulkaan aan de horizon pronkt. Na een wandeling door de rijstvelden volg je een yoga-les waarbij je je volledig kunt overgeven aan de magie van Bali. Lukt het jou je ademhaling te controleren terwijl je een lotuspositie aanneemt? Je zult ontdekken dat dit de manier is om het beste uit jezelf, maar ook uit de omgeving van Sidemen te halen.

Uitdaging #3: Trotse tradities in de vallei

Laat de gebaande paden voor wat ze zijn en reis naar West-Sumatra, het woongebied van de Minangkabauers, één van de meest interessante bevolkingsgroepen van Indonesië. Verblijf net als ons in traditionele gekleurde cottages met puntvormige daken. Onderweg reden wij langs lokale dorpjes en uitgestrekte valleien en plantages. In Bukittinggi vind je de Pasar Atas markt, een zeer kleurrijke markt waar veel vers fruit, diverse groenten, kleding  en souvenirs worden verkocht. Heb je nog energie over? Verken dan net als ons onder begeleiding van een gids een indrukwekkende canyon waarbij je via een steil (soms wat glibberig) paadje afdaalt naar de rivier in de kloof.

Riksja Indonesie

Uitdaging #4: Back to basic op Gili Meno

De Gili eilanden zijn pareltjes voor de kust van Lombok. Je vindt hier niets anders dan hagelwitte stranden, een azuurblauwe zee, relaxte lokale bevolking en vers gevangen vis die suddert op de barbecue. Verblijf op dit autoloze eiland in een eenvoudige houten bungalow, verken het eiland in circa 2 uur te voet of leg een stukje af in één van de lokale paardenkarren.

Reizen is jezelf verrijken en je eigen grenzen opheffen. Weg van het standaard en dagelijkse ritme, en anders tegen de wereld aan leren kijken. Door ontmoetingen, andere culturen en gewoontes. Zo reizen de reisspecialisten van Indonesië online, onderdeel van Riksja Travel, het liefst. Zij zijn de uitdaging aangegaan tijdens hun Indonesië reis. Durf jij op deze manier te reizen?