5 plekken om tot rust te komen in Thailand

5 plekken om tot rust te komen in Thailand

Thailand is een land vol afwisseling; wie wil kan in twee weken van bruisende metropool tot dichte jungle en van bountyeiland tot senere tempel reizen. Daarnaast is het een land waar je zintuigen constant op de proef worden gesteld: zo ruik je kruidige curries en proef je zoete fruitshakes, voel je het deinen van de zee in je longtailboot en hoor je het constante getoeter van de tuktuks. Af en toe moeten wij even bijkomen van al deze indrukken, om er daarna met frisse energie weer tegenaan te kunnen. We delen graag onze favoriete plekken met je, waar je je batterij weer even kunt opladen zodat je helemaal zen weer richting Nederland vertrekt.

1. Luxe tentenkamp aan de Kwai rivier

Aan de befaamde River Kwai liggen een boel ‘floatels’, drijvende bungalows op het water. Het zijn populaire plekken om te slapen, waar het een komen en gaan is van toeristen. Wie liever even de stilte opzoekt, kiest voor het Hintok tentenkamp. Hier slaap je op de oever van de Kwai rivier, in een luxe ingerichte safaritent met eigen badkamer. ’s Avonds worden in je tent olielampen aangestoken en bij goed weer is er een kampvuur onder de donkere sterrenhemel. Het restaurant heeft een weids uitzicht over de rivier en wie wil kan een duik nemen in het kleine zwembad aan de rivier. Het perfecte alternatief voor een rustig verblijf.

Thailand River Kwai

2. Drijvend huisje tussen de karstbergen

In het zuiden van Thailand ligt het Racha Praba stuwmeer, omringd door spectaculaire rotsformaties die hoog uit het meer oprijzen. Hier liggen een aantal simpele drijvende huisjes, waar je een perfect uitzicht hebt op de groene omgeving. De drijvende huisjes zijn voorzien van matras met klamboe; het meer is je douche en het toilet vind je in een klein gebouw, ook drijvend op het meer. Naast de huisjes liggen kano’s die je kunt pakken voor een tochtje over het meer, of pak een opblaasband en ga ‘tuben’. Wie wil kan met een gids wandelen door dichte jungle, langs bamboescheuten en hoge woudreuzen. Een heel bijzondere en relaxte omgeving.

Thailand huisje meer

3. Een ontspannende massage in Chiang Mai

De regio rondom Chiang Mai in het noorden van Thailand is populair vanwege de kleurrijke bergvolkeren die er wonen. Veel toeristen maken hier een meerdaagse trekking door de heuvels, onderweg slapend in simpele bamboehutten op palen. Bij terugkomst in Chiang Mai kunnen de spieren meestal wel wat rust gebruiken… Wij raden daarom eigenlijk altijd aan een extra nacht in Chiang Mai te blijven om even uit te rusten. De perfecte manier om te ontspannen? Met een lekkere massage, liefst een full body oliemassage. Met geurige olie worden alle spieren weer even goed los gekneed. Durfals kiezen voor de Thaise massage, waarbij je ledematen in verschillende bochten worden gelegd om even goed te kraken en te kneden. Je bent gewaarschuwd.

Thailand massage

4. Droombaaien op Ko Phangan

Na al die activiteit is het tijd voor wat ontspanning. Natuurlijk zijn de Thaise stranden altijd een goede plek om tot rust te komen. Ko Phangan is een groen en nog ongerept eiland, met een heuvelachtig binnenland, kalme droombaaien en ideale relaxsfeer. Aan de baai van Ao Thong Nai Pan vind je poederzacht zand en groene jungle op de achtergrond. Wij lagen hier heerlijk in onze hangmat te genieten van een verse fruitshake. Laat dat eilandleven maar komen!

Thailand Ko Phangan

5. Relaxt Robinson-eiland Ko Hai

In het uiterste zuiden van Thailand, ver weg van alle drukte, ligt de Trang Archipel. Elk eilandje heeft hier zijn eigen pracht. Zo staat Ko Hai bekend als hét bountyeilandje van Zuid-Thailand. Droom weg bij de aanblik van het witte strand met palmbomen of neem een duik in de helderblauwe zee. Dit is de plek voor de echte eilandgenieter waarbij rust en ontspanning voorop staan. Met een goed boek en snorkel kom je hier de tijd wel door… (zie kopfoto)

Bovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van Thailand online, onderdeel van Riksja Travel. Zin gekregen in je eigen Thailand-rondreis? Bij Thailand online stel je je eigen, individuele reis samen aan de hand van bouwstenen. Of kies voor een individuele rondreis, waar al voor je gepuzzeld is. De reisspecialisten kennen het land zelf goed. Als je je wensen doorgeeft, stellen ze een reis op maat samen.