Bijzonder overnachten in Zuid-Afrika

Bijzonder overnachten in Zuid-Afrika

Een hip hotel aan de rand van het centrum van Kaapstad, een wijnboerderij en een luxe safaritent. Zuid-Afrika heeft alles in huis om je reis niet alleen te vullen met bijzondere tours, maar ook zeker met onvergetelijke accommodaties. Waarom alleen overdag genieten van dat indrukwekkende vergezicht, als het ook kan tijdens zonsop- en ondergang? Vanaf je eigen veranda, misschien wel met een wijntje in je hand.

Bijsonder plekkie: wijnboerderij

Stellenbosch is een fotogeniek wijngebied met gelijknamige stad in Zuid-Afrika. Hollandse roots, uitstekende wijnen en een levendig stadscentrum. Midden in de wijngaarden vind je een bijsonder plekkie: een wijnboerderij met moderne kamers, waar een persoonlijke sfeer hangt. Een rondleiding in de wijnkelder is natuurlijk mogelijk, net als een proeverij. Daarna? Relaxen aan het zwembad, uiteraard met jouw favoriete wijn erbij.

Kruger: bushhut of safaritent?

Het Kruger National Park is een hoogtepunt van elke Zuid-Afrikareis. Hier spot je samen met ervaren ranger vanuit je open landcruiser wildlife. Overnachten is in Kruger, midden in de natuur, sowieso avontuurlijk. Hóe avontuurlijk, dat heb je zelf in de hand. Verblijf bijvoorbeeld in een hippe bushhut met zwembad of herleef de tijd van ontdekkingsreizigers en kies voor een nacht in een safaritent, midden in de bush. Dat is kamperen to the max.

[one_half]Zuid Afrika Kruger Sleep out

Sleep out in het Kruger park
[/one_half][one_half_last]Zuid Afrika zwembad Stellenbosch
Heerlijk zwembad in Stellenbosch
[/one_half_last]

Swaziland: Stone Camp

Het privéreservaat Mkaya ligt in Zuidoost-Swaziland. Het draait hier niet om de Big Five. Je vindt er wild dat met uitsterven bedreigd wordt, zoals de zwarte neushoorn. Je rijdt over onverharde paden en beleeft het echte Afrika. De accommodatie, daar draait het ook om. Je verblijft in een uniek stenen huisje, zonder ramen of deuren, maar met voldoende comfort: een goed bed, warme douche, uitgebreid diner en keus uit verschillende wijnen. Dineer ’s avonds bij het licht van olielampen en kaarsen en geniet van de sterrenhemel. (Zie ook kopfoto)

Kaapstad: location, location, location

Buiten de gebaande paden reizen is leuk, maar om nou buiten Kaapstad te verblijven? Nee, dat is net de plank misslaan. Als je in een wereldstad verblijft, dan ook het liefst er middenin. Opgaan in het dagelijkse leven, je even geen toerist voelen. In het trendy Kaapstad vind je hippe bars, restaurants en bezienswaardigheden op loopafstand van je hotel. Tijdens je reis bijzonder overnachten? Ja. Highlights missen? Dat zeker niet.

Dit artikel is geschreven door de reisspecialisten van Travel Tweaker. Snel en makkelijk je verre reis boeken. Eerlijk, no-nonsense en zonder gedoe. Je kiest een rondreis en ‘tweakt’ deze gemakkelijk zelf zodat je precies die reis maakt die jij wilt.