Costa Rica: a sense of nature

Costa Rica: a sense of nature

Costa Rica, een ultieme reisbestemming voor natuurliefhebbers. Hier vind je tropische regenwouden, raft je over rivieren, wandel je over vulkanen en spot je wildlife. In alle vrijheid reis je door het land met een selfdrive per 4WD. Je beleeft de natuur maximaal en komt terug met een unieke reisbeleving.

Ervaar de natuur van Costa Rica

Wandel op de flanken van de vulkaan

Het voormalige cowboystadje La Fortuna is uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Niet voor niets, want het ligt aan de voet van de Arenalvulkaan. Hier wandel je op de vulkaanflanken naar een waterval of het Arenalmeer. Huur een kajak, soak in de warmwaterbronnen en zak daarna onderuit op het balkon van je lodge. Je uitzicht? Hoe kan het ook anders: de vulkaan. (zie kopfoto)

Regenwoud tot aan het strand

Manuel Antonio is een ietwat rommelig stadje waar hotels, restaurants en winkels verscholen tussen de bomen liggen. Een bezoek aan de stad is vooral de moeite waard vanwege het strand, direct grenzend aan het Manuel Antonio National Park. Op het strand tuur je over zee. Loop je de zee in om te snorkelen of keer je om en loop je de jungle in? Slippers uit en wandelschoenen aan: hier spot je met gemak brulapen, neusbeertjes en leguanen.

Costa Rica duiken

Ongerept nevelwoud

Monteverde, ook wel Costa Rica’s parel van ecotoerisme, is een populaire spot. Maar door de avontuurlijke rit ernaartoe vind je hier toch maar een handjevol toeristen. De bewuste keuze om de toegangsweg niet verder te ontwikkelen, werpt haar vruchten af: de accommodatie is kleinschalig en duurzaam. Dit is het pure Costa Rica: koel, mistig en bedekt met een dondergroen bladerdak. Geniet samen met de tropische vogels van dit zeldzame ecosysteem.

Real nature experience

Het park Rincon ligt vrij noordelijk en niet op de route van elke reiziger, waardoor je hier de real nature experience beleeft. Er zijn geen aangelegde paden, wel wandelroutes die je op eigen houtje kunt volgen. Onderweg kom je langs rivieren, stomende geisers en modderpoelen. Alle plekken nodigen uit om in te badderen. Zelf vonden wij de natuurlijke hotsprings het meest geschikt – al schijnt men van modder heel mooi te worden.

costa rica snorkelen

De ultieme Corcovado-beleving

Slapen in een junglelodge aan het strand, in de buurt van ’s werelds mooiste regenwoud? Dat kan in Corcovado: de diversiteit aan flora en fauna in het park wordt door op enkel andere plek op de wereld geëvenaard. Overdag staat een pittige hike met gids in de planning en de kans is groot dat je wildlife spot: krokodil, tapir of aap. Een snorkeltrip bij Isla del Caňo maakt je tour compleet: zwem tussen zeeschildpadden, dolfijnen en mantaroggen. De activiteiten vragen aardig wat energie, een lunch op het strand is dan ook een prettige afsluiting.

Dit artikel is geschreven door de reisspecialisten van Travel Tweaker. Snel en makkelijk je verre reis boeken. eerlijk, no-nonsense en zonder gedoe. Je kiest een rondreis en ‘tweakt’ deze gemakkelijk zelf, zodat je precies die reis maakt die jij wilt.