Dichtbij Cuba x4

Dichtbij Cuba x4

“Niet Cuba bezoeken, maar reizen door Cuba”, een uitspraak van vele reizigers. Dat is zo, maar wij gaan graag nog een stapje verder. Niet reizen door Cuba, maar Cuba écht beleven. Dichtbij het land komen. Tijdens je reis écht onderdeel zijn van de cultuur en je Cubaan voelen. Laat je inspireren door de vier momenten die ons echt raakten:

#1 Per oldtimer Havana ervaren

Oldtimers paraderen door de straten van Havana, en waarom Havana niet voelen zoals de Cubanen het doen? Met een stadsrit per oldtimer zie je de verschillende wijken van Havana, zoals de ambassadewijk Miramar en Plaza de la Revolucion waar Fidel zijn toespraken hield. Makkelijk, je ziet meer dan het oude centrum. En, echt: je voelt je even Cubaan in zo’n oldtimer. Spreek je een paar woordjes Spaans, dan komen de mooiste gesprekken met je chauffeur.

#2 Viñales: op bezoek bij de sigarenboer

Cuba is synoniem voor tabak, en de beste tabaksplanten groeien op de velden bij Viñales. Glooiende heuvels, ‘Mojotes’, domineren hier de streek. Veel (standaard) reizen gaan in een dag op en neer naar de streek, maar wij raden je aan om hier zeker een nachtje (of twee) te verblijven. Dan kan je pas echt de streek ontdekken, voelen en beleven. Per fiets of trek met een paard door de heuvels. Via smalle paadjes en huisjes waar kippen rond dwarrelen. Onder schuine daken worden tabaksbladen gedroogd, en in de oogstperiode hangen de schuren vol met gedroogde bladen. Je zult merken hoe vriendelijk de boeren hier zijn; voor ons was het geen probleem om rond te kijken en zelfs een sigaartje mee te roken.

[one_third]Cuba Oldtimer[/one_third][one_third]Cuba Paardrijden[/one_third][one_third_last]Cuba Spellen[/one_third_last]

#3 Slapen bij de mensen thuis

Op zoek naar authentiek Cuba pur sang? Slapen bij de mensen thuis geeft je dé mogelijkheid om te integreren in het Cubaanse leven. Veel Cubaanse families hebben een (prima) gastkamer en verwelkomen je graag. Het geeft je een goed beeld hoe Cubanen echt leven en spreek je wat Spaans dan kun je tot diepe gesprekken komen. In Trinidad kozen wij voor een casa’s particulares, omdat hotels buiten het oude centrum liggen. Je wilt juist er middenin verblijven. Bijzonder, en als je wilt kun je voor een paar CUC met het gezin mee eten.

#4 Per bici-taxi door Trinidad

Als je dan toch in Trinidad bent… ontdek zeker het knusse centrum; maar ook de straatjes achter de gekleurde huisjes en klinkerstraatjes. Met een lokale Cubaan zul je merken dat je echt Trinidad leert kennen. Wij deden dat per bici-taxi; richting de buitenwijken en plekken waar je nooit zou gaan stoppen. Basisscholen, een lokale wasserij, sigarenfabriek, en keramiekwerkplaats.

Dichtbij het land komen en ervaren hoe Cubanen het land beleven. Dat is de manier hoe de reisspecialisten van Cuba online, onderdeel van Riksja Travel, het liefst door het land reizen. Met bouwstenen kun jij je eigen Cuba reis samenstellen. Dichtbij het land en dichtbij de cultuur.

Dit artikel is geschreven door de reisspecialisten van Cuba online.