Het anker uit in Halong Bay

Het anker uit in Halong Bay

Een bezoek aan het Vietnamese Halong Bay was voor ons een lang gekoesterde wens. Tijdens onze reis door het prachtige Vietnam plande we een tweedaagse tour naar dit grote natuurlijke wonder van Zuidoost-Azië. We hadden al veel positieve verhalen over de bouwstenen van Riksja Travel gehoord en namen door het boeken van hun bouwsteen “Het anker uit in Halong Bay” de proef op de som.

Bouwsteen Halong Bay

Al bij vertrek verloopt alles gesmeerd en zijn we na het oppikken van nog enkele reizigers op weg naar Halong Bay. Halverwege de rit maken we een half uur durende pauze, waarna we doorrijden naar de eindbestemming. Bij de pier is alles goed georganiseerd en worden we na controle van onze gegevens bij de juiste groep en boot ingedeeld. Al snel worden we vanaf de pier met een watertaxi naar onze boot gevaren en kan de tour beginnen.

[one_half]Halong Bay jonk[/one_half][one_half_last]Halong Bay kajuit[/one_half_last]

Na de vriendelijke verwelkoming op de typisch Vietnamese boot nemen we de sleutel van onze kamer in ontvangst. De prachtig ingerichte kamer is ruimer en luxueuzer dan verwacht en heeft zelfs een royale badkamer. De boot is in goed onderhouden staat en alles is tot in de puntjes verzorgd. De lunch, het diner en het ontbijt zijn bovenverwachting goed en zal zelfs de meest grote eter de honger stillen. Het ’s avonds op het dek met de andere gasten genieten van het prachtige uitzicht met een lekker drankje erbij maakte de eerste dag in Halong Bay helemaal af.

[one_half]Halong Bay rots[/one_half][one_half_last]Halong Bay strand[/one_half_last]

Tijdens de tour vaart men een grote route door het gebied en wordt er bij diverse eilanden aan wal gegaan voor excursies. Op de diverse eilanden bezochten we allerhande grotten, klommen we naar spectaculaire uitzichtpunten en bezochten we zelfs een prachtig weids strand. Telkens weer onder het genot van de meest adembenemende uitzichten die een reiziger zich maar kan voorstellen.

[one_half]Halong Bay baai[/one_half][one_half_last]Halong Bay grot[/one_half_last]

Halong Bay is prachtig en is in het echt nog mooier dan op de plaatjes in de folder. Dat er veel boten rondvaren en het bij sommige uitzichtpunten en bezienswaardigheden een beetje druk kan zijn mocht voor ons de pret niet drukken. Vooral de vele prachtige Vietnamese boten gaven Halong Bay die typische sfeer die we ervan verwachtten. Wij hadden deze twee fantastische dagen voor geen goud willen missen en zouden bij een volgend bezoek aan Vietnam zeker weer dezelfde tour boeken.

Pluspunten Halong Bay bouwsteen:

  • zekerheid van vertrekdatum maakt verdere reisplanning makkelijk
  • makkelijke communicatie met boeken wegens Nederlands reisbureau
  • vanaf de pick-up bij je hotel in Hanoi is alles voor je geregeld
  • kleine internationale groep reizigers op de prachtige luxe boot
  • de meeste excursies zijn bij de reissom van de bouwsteen inbegrepen
  • de algemene verzorging en eten op de boot is top
  • vriendelijke bemanning en uitstekend Engels sprekende gids

Informatie Vietnam Online:

Vietnam Online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken ze met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. Ze reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer ze maar kunnen. Vietnam Online biedt dan ook die manier van reizen aan die ze zelf het leukst vinden.