Highlights van Namibië: zandduinen en canyons

Highlights van Namibië: zandduinen en canyons

Namibië is een land dat bekend staat om zijn grote leegtes, uitgestrekte woestijnen en een van de laagste bevolkingsdichtheden ter wereld. Voor veel reizigers komt het dan ook als een verrassing dat je in Namibië heel veel afwisseling aantreft: van zandduinen en zeehondenkolonies tot indrukwekkende canyons en wildparken vol olifanten en leeuwen. We (de reisspecialisten van Namibie online) nemen je mee naar onze favoriete highlights van Namibië.

highlights van Namibië

1. De zandduinen van Sossusvlei

Om maar te beginnen met die uitgestrekte woestijn: de beroemdste zandduinen van Namibië vind je bij de Sossusvlei. Je kunt aan de rand van het nationale park slapen – gunstig voor het budget, want de lodges in het park zijn peperduur – en zodra de zon opkomt rijd je naar binnen over een kaarsrechte weg met aan beide kanten zandduinen. Sommige zijn honderden meters hoog, zoals ook Dune 45 die je kunt beklimmen. Best pittig in het mulle zand, maar het uitzicht is waanzinnig! Naast zandduinen vind je hier ook de witte kalkvlaktes van Deadvlei, met grillige bomen die al honderden jaren dood zijn en een surrealistisch beeld vormen.

Vallei

2. Apfelstrudel en zeehonden in Swakopmund

In de kustplaats Swakopmund zijn de Duitse koloniale invloeden nog duidelijk zichtbaar: restaurants en cafés in Beierse stijl, Duitse straatnaambordjes en apfelstrudel op de menukaart. Swakopmund is dé activiteitenstad van Namibië en je kunt er sandboarden, quadbiken en zelfs parachutespringen. Onze favoriete activiteit speelt zich af voor de kust: een kajaktour waarbij je op bezoek gaat bij de plaatselijke zeehondenkolonie. De zeehonden zijn erg nieuwsgierig en komen dicht bij je kajak. Soms zwemt er ook een dolfijn voorbij en met veel geluk spot je zelfs een walvis in de verte.

kajakken

3. Op safari in Etosha

Het populairste wildpark van Namibië is het Etosha National Park in het noorden van het land. Je kunt hier met je eigen huurauto op safari, hoe leuk is dat! Etosha is een uitgestrekt en droog park, maar juist daardoor kun je er goed wild spotten bij de vele ‘waterholes’ waar de dieren komen om te drinken. Het is een hele belevenis om met je eigen auto op zoek te gaan naar leeuwen, olifanten, giraffes, kudu’s en zebra’s. Slapen kun je in een safaritent in een beveiligd kamp, waar je wakker wordt met de geluiden van de Afrikaanse wildernis.

Safari

4. Turen over de rand van Fish River Canyon

Wat vanuit de verte lijkt op een uitgestrekte vlakte, blijkt dichterbij ineens een enorme kloof te zijn: de Fish River Canyon. Deze canyon is na de Grand Canyon in Amerika de grootse kloof ter wereld. Over het randje kijk je in de diep uitgesneden kloof, waar voorheen het water van een rivier door het landschap kronkelde. Het uitzicht is spectaculair, zeker wanneer de zon langzaam richting de horizon kruipt en de omgeving onderdompelt in een oranje gloed. Er is een wandelroute uitgezet langs de rand van de canyon naar verschillende uitkijkpunten.

Canyon

Dit artikel is geschreven door Edith Huntink van Namibië online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. De reisspecialisten van Namibië online zijn zelf in het land geweest en hebben de leukste plekjes al voor je gevonden. Stel je reis samen met bouwstenen of kies jouw favoriete Namibië-rondreis.