Into the wild in Canada

De gletsjers van de Rocky Mountains, beren spotten in het bos en orka’s tellen in Telegraph Cove: Canada is een land van uitersten. Rondreizend in je eigen huurauto heb je alle vrijheid om te stoppen waar en wanneer je wilt. De wegen zijn goed begaanbaar, maar verkijk je niet op de reisafstanden. Canada is het op een na grootste land ter wereld. Picknick bij een verlaten meer, kano over een ijsblauw meer en overnacht in een tipi-tent in het bos. Het land heeft voor ieder wat wils. De reisspecialisten van Canada online bloggen over hun favoriete ‘into the wild’-activiteiten:

Canada’s wilde natuur

Kamperen in het wild

Ben je een echte natuurliefhebber en ga je een avontuur niet uit de weg? Ga dan op kampeertrip in Wells Gray Park. Vanaf Whistler rij je in ongeveer zes uur over kronkelende bergwegen naar het natuurgebied. Pak je rugzak in en start bij de watervallen van Dawson, door locals ook de kleine Niagara Falls genoemd. Met een gids peddel je over het spiegelgladde Clearwater Lake. De groene naaldbonen steken fel af tegen het felblauwe meer en even waan je je in een schilderij. ’s Avonds overnacht je in een tentje in de wildernis. Sprokkel hout bij elkaar voor het kampvuur en vang verse zalm voor het avondmaal. ’s Morgens vroeg ontdekten we de afdrukken van berenpoten naast de tent. Avontuur gegarandeerd, dus!

Canada

Flipperen met zalmen

Tussen het vasteland en Vancouver Island ligt Quadra Island. Er zijn volop mogelijkheden om te genieten van de charmes van dit natuurgebied. Pak een kajak en peddel met een gids over de kabbelende zee tijdens zonsondergang. Langzaam kleurt de horizon oranje en zie je hoe de zon wegzakt achter de bergen. Met een beetje geluk spot je tijdens het kajakken een zeeleeuwenkolonie. Wil je graag iets totaal anders doen? Hijs je dan in een wetsuit en ga snorkelen tussen de zalmen.

sign

Walvis en orka’s in Victoria

Tussen mei en eind september is de kans het grootst dat je walvissen spot. Voor de kust van Vancouver Island zwemmen geregeld tientallen bultrugwalvissen en grijze walvissen voorbij. Stap in een rubberboot en houd je blik strak op het water gericht. Wij zagen plots een rugvin langzaam door het water glijden: een moeder-walvis naast haar kleintje. Reis je tussen juli en half september? Dit is de beste periode om orka’s te spotten. Rijd vanaf Victoria naar de afgelegen baai Telegraph Cove, stap in een van de vissersboten en tuur over het glinsterende water naar wild.

Canada

Wil jij ook op avontuur in Canada? De bouwstenen van Canada online, onderdeel van Riksja Travel, bieden volop mogelijkheden om wild te spotten. Bouw jouw ideale reis met behulp van je eigen reisspecialist, die je op basis van eigen ervaringen kan adviseren over de perfecte reisroute die aansluit bij je wensen.