Ongerept Zuid-Afrika

Ongerept Zuid-Afrika

Ervaar het echte Afrika tijdens een actieve route door het oosten van Zuid-Afrika. Hier vind je ruige, uitgestrekte natuur, authentiek Swaziland en maak je een hike door de Drakensbergen. Het ongerepte oosten is goed te combineren met het Kruger National Park. Combineer wildspotten met een selfdrive en neem een kijkje in het lokale leven.

3x ongerept Zuid-Afrika

Hazyview Zuid-Afrika

Op de route van Johannesburg naar Kruger is Hazyview een geschikte tussenstop. Van hieruit rijd je de Panoramaroute. In alle vrijheid begeef je je tussen bizarre rotsformaties en diepe kloven. Dat betekent: uit de auto en met de benenwagen. Vanaf de uitzichtpunten kijk je de diepte in bij Blyde River Canyon. Onderweg vind je voldoende restaurants voor koffie of lunch. Er is geen planning: geniet gerust van het uitzicht, zo lang als je wilt. Het relaxen gaat verder in een sfeervol boetiekhotel met tuin en zwembad.

Zuid-Afrika Hazyview

De grens over naar Swaziland

Ingesloten door Zuid-Afrika en Mozambique vind je Swaziland. Bij de grens verzamel je de nodige stempels in je paspoort en vervolgens rijd je het ongerepte gebied binnen. De mensen leven hier simpel in lemen hutten. Zang en dans, overgedragen door Zulu-voorouders, spelen een belangrijke rol. Er is genoeg te doen: ga op pad met een Swazi, volg een van de hikingtrails of verken het gebied te paard of per mountainbike. Op de lokale markt proef je het authentieke leven.

Drakensberg: natuurlijk Zuid-Afrika

Drakensbergen is uitermate geschikt om de natuur van Zuid-Afrika te voet te verkennen. Met wandelschoenen aan en een rugzak op trotseer je smalle paden en wandel je langs weidse, vlaktes en diepe ravijnen. In deze heuvelachtige omgeving vind je imposante bergpieken, sommige wel 3500 meter hoog. Voor elk wandelniveau zijn er routes, waardoor beginners en gevorderden er hun hart kunnen ophalen. Houd je ogen onderweg goed open: wie weet spot je een zwarte adelaar of een kudde gnoes. Overnachten kan in sfeervolle chalets met uitzicht op de vallei en de bergen.

Zuid-Afrika Swaziland

Bovenstaande tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Travel Tweaker. Zuid-Afrika Travel Tweaker biedt comfortabel avontuur voor levensgenieters. Kies een rondreis en geef hier je eigen draai aan. Je verblijft in comfortabele accommodaties op bijzondere plekken, zoals een bushhut, wijnboerderij en boetiekhotel.