Ontmoet de Peruaan

Ontmoet de Peruaan

Naar Peru ga je om hoogtepunten als Lake Titicaca, Colca Canyon en Machu Picchu te bezichtigen. Hierbij leer je over de oude Inca cultuur en het Peruaanse leven van nu, maar vergeet tijdens het bezoeken van deze hoogtepunten ook niet om je heen te kijken en eens ergens te stoppen om een praatje te maken met de inwoners van het land zelf.

Ontmoetingen met de bevolking van Peru

In onze ogen leer je de cultuur van een land namelijk pas echt kennen wanneer je in aanraking komt met de lokale bevolking. Dit maakt je reisbeleving ècht en uniek.

Pisco shaken in Lima

De hoofdstad van Peru hangt het grootste deel van het jaar in een mist die vanaf de Stille Oceaan boven de stad blijft hangen, waardoor Lima volgens veel reizigers een wat mistroostige indruk maakt. Toch hebben wij wat leuke plekjes gevonden waardoor je ook hier een hele leuke dag kunt beleven. Laat je verrassen door een lokale gids die je de interessante plekken laat zien en informatie geeft die je in een reisgids niet makkelijk zelf terug kunt vinden.

Je reist door Lima met lokaal vervoer; de ideale manier om gelijk in contact te komen met de Peruanen. Normaal zou je voorbij lopen aan de plaatsen waar de gids je mee naartoe neemt. Zoals ook de bar ‘El Bolivariano’ waar de president nog regelmatig een drankje drinkt. De barman helpt je mee om hier je eerste pisco sour te shaken, de nationale cocktail van Peru. Een lekkere start van je reis.

Thuis op het Titicacameer

Het Titicacameer wordt als hoogst bevaarbare meer massaal bezocht door toeristen. Wij vinden dat de populariteit van deze highlight natuurlijk geen negatief effect moet hebben op jouw unieke ervaring. Daarom kiezen wij ervoor een andere route af te leggen over het Titicacameer tijdens je dagtocht per boot. Je doet hiermee wel de bekende eilanden aan, maar bezoekt de rustigere gedeeltes. Maak kennis met het échte leven op het Titicacameer, waarbij je een traditionele Pachamanca lunch met een lokale familie bereid. Je bezoekt ook de meest afgelegen Uros rieteilanden waar, in tegenstelling tot de andere eilanden, 30 families wonen die nog leven van de visvangst.

[one_half]Titicaca Bewoners Peru[/one_half] [one_half_last]Pisco Schaken Peru[/one_half_last]

Om je unieke beleving compleet te maken kun je ook logeren bij een Peruaanse familie op het eiland Amantani. Het verblijf is wat simpel en de faciliteiten op het eiland zijn beperkt. Je eet met de pot mee, slaapt in een eenvoudig bed en deelt het toilet. Maar daar staat een authentieke ervaring tegenover; niet iedereen wordt wakker met uitzicht op het helderblauwe Titicaca.

Bij de boer in de Colca Canyon

Het landschap van de Colca Canyon wordt getekend door de duizenden landbouwterrassen die 500 jaar geleden al door de Inca’s zijn aangelegd. Je rit door de canyon gaat dwars door deze lappendeken van verschillend gekleurde gewassen, waar de lokale boeren vandaag de dag nog steeds hard aan het werk zijn. Ga eens een stapje verder en bezoek de akkers van dichtbij: steek de handen uit de mouwen en loop een ochtend mee met een boeren gezin.

Colca Canyon Bewoners Peru

’s Morgens vroeg word je opgewacht met een stomende kop coca thee en ga je samen met de vrouw of man des huizes aan de slag. Voor je het weet help je mee bij het voeden van de koeien of cavia’s of wandel je achter de ossen aan door het dorp, onderweg naar een akker die geploegd moet worden. Wellicht voelt het een beetje vreemd om zo tussen de traditioneel geklede bewoners door te lopen, maar authentieker kun je het niet krijgen!

Bovenstaande tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Peru online, onderdeel van Riksja Travel. Je stelt zelf je individuele reis samen en bepaalt dus ook zelf wat je gaat zien en beleven. De reisspecialisten hebben zelf door het land gereisd en adviseren vanuit hun eigen ervaringen.