Rondreis Costa Rica met Sawadee

Rondreis Costa Rica met Sawadee

p style=”text-align: justify;”>Steeds meer mensen kiezen niet voor een reis naar één vaste bestemming, maar geven de voorkeur aan een rondreis. Costa Rica is een land dat zich hier heel goed voor leent. Je kunt in je eentje op reis gaan, maar ook samen kiezen voor een rondreis. Costa Rica heeft in ieder geval veel mogelijkheden om van de ene kant naar de andere kant van het land te komen.

In dit land is het huren van een auto een veel beproefde methode voor een rondreis. Costa Rica heeft verder ook een aardig goed openbaar vervoer netwerk. Op verafgelegen plekken is het ook mogelijk om te gaan liften. Anders is het namelijk erg lastig om hier te komen. Let er echter wel op dat je niet met een pick-up truck mee rijdt, want dat is verboden. Liften met gewone auto’s kan – afhankelijk van de plaats in het land – erg goed werken. Het wordt dan natuurlijk wel een extra avontuurlijke rondreis. Costa Rica grenst aan Nicaragua en Panama, waar je ook goed naar toe kunt reizen.

Toeristische informatie rondreis Costa Rica

Voordat je naar een land toe gaat, is het natuurlijk leuk en handig om alvast te weten wat hier te doen is. Hier vind je handige toeristische informatie voor een rondreis. Costa Rica wordt vooral bezocht vanwege haar enorme rijkdom in flora en fauna. Veel reizigers komen hierheen om het natuurschoon te bewonderen. Maar natuurlijk is er ook genoeg te doen op het gebied van:

  • sport
  • uitgaan
  • zonnen en zwemmen

Een populaire badplaats is Santa Teresa, met een prachtig strand en altijd felle zon die glinstert in de zee. Ook zijn er natuurlijk erg veel hotels en cafés aan de kust te vinden. Door de hoge golven is het ook erg leuk om hier te gaan surfen tijdens de rondreis. Costa Rica is dan ook een populaire bestemming onder surfers.

[one_third]Vulkaan Costa Rica[/one_third][one_third]Paarden Strand Costa Rica[/one_third][one_third_last]Kikker Costa Rica[/one_third_last]

Op het gebied van sport heeft dit land nog meer te bieden. Op veel plekken is het namelijk mogelijk om te gaan duiken. Tamarindo is een plaats waar dit heel goed kan. Naast duiken kun je hier ook vissen en surfen, en natuurlijk vind je er ook gezellige restaurants, waar je lokale Costa Ricaanse specialiteiten kunt proeven. Overnachten kan in een van de vele luxe hotels die deze plek rijk is.

Ook yogafans kunnen aan hun trekken komen tijdens een rondreis. Costa Rica biedt namelijk vele resorts, waar je deel kan nemen aan yogalessen en kan genieten van speciale massages. Dit kan onder andere in Nosara, een plek aan de kust die nauwelijks bebouwd is. Dit is dus een goede vakantiebestemming voor welnessliefhebbers.

Tot rust komen in de jungle

Ook als je er even lekker tussenuit wilt en niet te veel gestoord wilt worden door andere toeristen kun je voor een rondreis Costa Rica gaan. Er zijn namelijk genoeg rustige oerwoud-plekken te vinden in dit land. Het is dan wel handig om een auto te huren, want anders blijf je beperkt tot de toeristische plekken.

Bovenstaande artikel is geschreven  in samenwerking met Sawadee Puur Reizen !