Top 5 van Mexico

Top 5 van Mexico

Mexico behoort tot de meest bezochte verre bestemmingen onder Nederlandse toeristen. Vaak gaat het om een strandvakantie in badplaatsen als Playa del Carmen, Cancún of Puerto Vallarta, maar ook individuele reizigers en backpackers weten Mexico als een prachtige bestemming te waarderen.

Mexico is een ideaal land voor individuele reizigers en backpackers, maar ook dagtours en excursies zijn vanuit de meeste badplaatsen makkelijk te boeken. Het openbaar vervoer van Mexico is perfect om het land te verkennen en heeft ons naar al onze favoriete plekken van dit prachtige land gebracht. Hieronder hebben wij onze top 5 van Mexicaanse bestemmingen voor je samengesteld.

Top 5 van Mexicaanse bestemmingen

De Copper Canyon

Op de eerste plaats staat zonder twijfel de Copper Canyon (Kopervallei/Koperkloof) in het noordwesten van Mexico. Het gebied bestaat uit verschillende canyons en wordt nog steeds bewoond door de oorspronkelijke bewoners, de Tarahumara Indianen. Het is niet alleen een prachtig en ongerept gebied, maar biedt de reiziger ook nog één van de mooiste treinreizen ter wereld (zie foto). De trein gaat van Chihuahua naar Los Mochis en de route heeft een lengte van 653 kilometer. Tijdens de treinreis kun je genieten van geweldige vergezichten en gigantische kloven en kun je in diverse plaatsen overnachten.

Kleurrijk Campeche

Op de tweede plaats staat de prachtige stad Campeche. Campeche is de hoofdstad van de gelijknamige Mexicaanse staat en is bij veel reizigers alleen bekend als tussenstop op de Maya route. Een meerdaags bezoek aan Campeche is zeer aan te raden, want het prachtig onderhouden fleurige historische centrum van de stad is een lust voor het oog. Het komplete historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco, wat niet zonder reden is.

Antropologisch museum in Mexico City

Op de derde plaats het Antropologisch Museum in Mexico City. Zelden zo een prachtig museum gezien, met zo een indrukwekkende precolumbiaanse collectie. Alles is per periode tentoongesteld in aparte zalen en geeft een goed beeld van de geschiedenis van Mexico. Ook de beroemde zonneschijf van de Azteken is te bewonderen in het museum. Voor liefhebbers van Mexicaanse geschiedenis een must!

De ziverstad Taxco

Op plaats vier staat het zilverstadje Taxco. Taxco ligt in de Mexicaanse deelstaat Guerrero en is makkelijk bereikbaar vanuit Mexico Stad. Taxco is werkelijk een oogstrelend plaatsje en is in en rondom het centrum zeer bruisend. Taxco werd in de achtiende eeuw het centrum van de Mexicaanse zilverindustrie, wat tot op de dag van vandaag de stad kenmerkt. Overal zijn kleine winkeltjes en kraampjes, die sierraden en snuisterijen, gemaakt van zilver verkopen. Taxco’s kerk van Santa Prisca en z’n omgeving is opgenomen op Unesco’s Werelderfgoedlijst.

Mysterieus Monte Albán

Op de vijfde plaats staat Monte Albán. Monte Albán werd voor onze jaartelling gebouwd door de Zapoteken en ligt vlakbij de bekende Mexicaanse stad Oaxaca. Monte Albán doet mysterieus aan en er doen veel verhalen de ronde over het ontstaan ervan. Tijdens een bezoek is het bijna niet voor te stellen dat men destijds een komplete bergtop heeft afgegraven, want gebruik van machines en lastdieren was de Zapoteken niet bekend. Buiten de sfeervolle ligging is Monte Albán ook bekend van de beeldengroep “Los Danzantes“.

Mocht je in de stemming voor Mexico zijn gekomen, kijk dan voor alle reisaanbieders op onze Mexico pagina.