Vietnam in stijl: van boetiekhotels tot rooftopbars

Vietnam in stijl: van boetiekhotels tot rooftopbars

Vietnam is een land waar onderdompeling in de lokale cultuur en een klein beetje luxe heel goed hand in hand gaan. Het prijsniveau is gunstig, zodat je voor een goed hotel hier niet de hoofdprijs hoeft te betalen. En zo kun je authentieke ervaringen heel goed afwisselen met een fijn boetiekhotel met jacuzzi om even bij te komen. We delen graag onze tips om Vietnam in stijl te bleven.

#1 Halong Bay cruise op een traditionele zeiljacht

Halong Bay is de must-see van Vietnam en bekend door de duizenden kalkstenen rotsen die in deze baai uit zee oprijzen. Een bijzonder natuurverschijnsel dat volgens ons terecht op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Slaap hier een nacht aan boord van een traditionele Chinese jonk, een houten zeiljacht die van alle gemakken is voorzien. Op het menu staan gerechten met verse ingrediënten uit de zee en ’s avonds zit je op het dek onder de sterren. Als het weer het toelaat kun je vanaf de boot kayakken of een duik nemen in het groenblauwe water. (zie topfoto)

#2 Stijlvol boetiekhotel in Hoi An

Eeuwenlang was Hoi An een welvarende stad en volgens ons is het de charmantste stad van Vietnam. Het historische centrum met zijn Chinese pakhuizen en Japanse koopmanswoningen is goed bewaard gebleven. De oude pakhuizen hebben tegenwoordig plaatsgemaakt voor boetiekjes en restaurants en ’s avonds worden de straten sfeervol verlicht door kleurrijke lampionnen. Slaap hier in een fijn boetiekhotel met zwembad pal aan de rivier waar je kunt genieten van het goede leven. Mooi om te zien hoe westers design en traditionele details samen gaan in een stijlvol hotel.

Vietnam strand Hoi An

#3 Comfortabele mountainlodge in Sapa

Sapa ligt op 1650 meter hoogte in het bergachtige Noordoosten van Vietnam. Dit is ‘the place to be’ als je de bergstammen wilt ontmoeten. Na een flinke reis hier naartoe per nachttrein is het fijn om bij te komen in een mountainlodge. Inclusief zwembad. Vanaf de logde geniet je van een panoramisch uitzicht over de omliggende bergen en groene vallei met rijstterrassen.

Vietnam Mountainlodge Sapa

#4 Cocktails op een rooftopbar in Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City (in de volksmond nog steeds Saigon genoemd) is hectisch, hip en happening. Het is een stad met 9 miljoen inwoners, meer dan 5 miljoen motorfietsen en Frans-koloniale gebouwen die in de schaduw staan van glimmende wolkenkrabbers. Om in stijl van de stad te genieten ga je naar een rooftopbar waar je uitzicht hebt over de hoge torens en lichtjes. Onze favoriet: de Chill Sky Bar in de AB Tower. Het heeft een goede ligging, op de hoek tussen backpackersgebied Phạm Ngũ Lão en de Bến Thành markt. Let even op de dresscode: geen korte broeken of slippers. Tip: op doordeweekse dagen is er van half 6 tot 8 uur happy hour: twee cocktails voor de prijs van een!

Vietnam skybar

Bovenstaande tips zijn samengesteld door Edith Huntink van Travel Tweaker. Travel Tweaker biedt comfortabel avontuur voor levensgenieters. Je reis wordt geregeld en je tweakt ‘m gemakkelijk en precies zoals jij wilt. Het is jouw reis, dus jouw keuze.